Tidligere i år ble Gulstadøya regulert som industriområde. Nå vil kommunen kjøpe området fra grunneierne.

I følge Bladet Vesterålen ble en gammel kampsak for Hadsel Arbeiderparti og tidligere ordfører Ørjan Robertsen på Melbu vedtatt. Arbeiderpartiet har tidligere ønsket å kjøpe Gulstadøya, men ettersom forslaget lot vente på seg; ble det Fremskrittspartiets ordfører Kjell-Børge Freiberg som fremmet forslaget på tampen av budsjettdebatten i Hadsel kommunestyre torsdag.

– Vi vil be rådmannen sette i gang en prosess for mulig ervervelse av Gulstadøya. Gå i dialog med grunneierne. Saken fremmes i forbindelse med budsjett for 2016, sa Kjell-Børge Freiberg, i følge Bladet Vesterålen.

Freiberg sa at kommunen var kommet til et punkt hvor det var på tide å jobbe videre med industriplanene for Melbu. Han viste også til at Hadsel må utvikles mot at det kommer en tunell under Hadselfjorden, og at Gulstadøya er en spørsmål man må ha avklaring på.

Forslaget fra ordføreren ble hjertelig mottatt av en overrasket Britt Solvik i Arbeiderpartiet. Hun takket hjertelig for forslaget og viste til at Ørjan Robertsen, som ikke kunne være på kommunestyremøtet, nok ville være veldig glad. Britt Solvik viste også til at Arbeiderpartiet har programfestet kjøp av Gulstadøya.

Forrige artikkelKatastrofemåling for Melbu skole
Neste artikkelGulstadøya allerede til salgs på finn.no