Melbu båtforening har nå fått på plass en helt drifstofftank som gjør at medlemmene kan fylle både diesel og bensin ved kai i småbåthavna, og betale med bankkort. Alt skal være klart om noen uker.

Tidligere har det kun vært diesel å få for medlemmene i småbåthavna, men nå får den andre delen  av medlemmene i småbåtforeningen etterlengtet bensin  – rett i båten. Til nå har disse medlemmene fått mer eller mindre muskeltrening og kondisjon i form av bæring og lemping av bensinkanner på opp til 20 liter stykket.

Bensin og diesel
I følge båtforeningens hjemmesider på www.melbubat.no kom den nye tanken på plass fredag. Tanken er delt i to med plass til 9.500 liter diesel og 5.500 liter bensin, opplyser leder Arne Andersen i båtforeningen. Årsaken til størrelsesforskjellen på 4000 liter er etter sigende dels vitenskapelig basert, men har også en bruksmessig forklaring. Diesel har mye lengre holdbarhet under lagring, mens bensin helst skal være ferskvare. Derfor blir det en del besøk i Gulstadøya fra tankbilen i tiden som kommer.

Betaler med bankkort
Både diesel og bensin kan tankes ved bruk av kortautomat, og det er helt vanlige bankkort som skal brukes. Enklere kan det ikke bli. Og så slipper båteierne på Melbu nå å måtte reise andre steder å kjøpe bensin, ettersom stedets bensinstasjon verken selger bensin eller diesel.

Dobbelt bunn
For ikke mange år siden måtte foreninger som på Melbu bygge store sikkerhetsvoller rundt faste diesel- og bensinanlegg. Årsaken var at man måtte kunne samle opp eventuelle utslipp. Tanken som nå montees på Melbu har imidlertid dobbel bunn, slik at man slipper å bygge slike voller. Problematikken har til nå vært løst ved at diesel har vært lagret på en mobil drivstofftilhenger.

Forrige artikkelDemonstrasjonen på Melbu var en formidabel manifestasjon
Neste artikkelFiskeridirektoratet skal redegjøre om leveringsplikten