Et ektepar som har klaget inn en Vågan-lege for manglende behandling, mener at legen som behandlet kona lyver i sin tilsvar til regjeringens forlengede arm i Nordland. Det legen mente var «luft» viste seg å utvikle seg til livstruende brokk.

Ekteparet fra Lofoten mener i en uttalelse til Fylkesmannen i Nordland at legens uttalelse til Fylkesmannen i Nordland ikke med fører riktighet.

LoVe24.no har fått delvis innsyn i svaret fra paret, etter at nettstedet framsatte krav om innsyn etter Offentlighetslovens bestemmelser.

Legevakta i Vågan kommune har uttalt seg til Fylkesmannen i Nordland i saken. Og det er innhold i brevet fra legevakta paret fra Lofoten bestrider.

Ektemannen til pasienten forteller at de i februar 2016 at de i forbindelse med et de trodde var sykdom møtte på legevakta i Svolvær. Legen som skulle undersøke pasienten var forsinket. Konsultasjonen tok om lag fem minutter.

– Min hustru kan ikke huske at legen foretok noen form for undersøkelse med å kjenne på magen eller det aktuelle stedet hvor hun hadde smerter. Ikke tok kan CRP, noe som vi vil tro hadde vært så utslagsgivende at legen hadde sendt henne til sykehus. Hun var såpass elendig at hun var preget av smertene, skriver ektemannen i sin henvendelse til Fylkemannen i Nordland.

– Hun fikk beskjed om å reise hjem, det var bare luft. Vi forlot deretter levevakten, heter det i svaret fra ekteparet.

– Han skriver også at hun var feberfri. Han skulle vel ha målt dette da han fikk beskjed om at vi ikke hadde noen febermåler. At hun heller ikke hadde avføring burde vel også vekke legens oppmerksomhet med hensyn til brokket.

– Vi mener at dette hadde blitt sjekket hadde hun kommet tidligere til sykehus og ikke to døgn senere, etter at dette hadde fått utvikle seg såpass at det sto om liv. Det hadde kanskje ikke oppstått så mye i etterkant av operasjonen som det hun sliter med, skriver ektemannen.

Han konkluderer med at de mener legens uttalelse til Fylkesmannen i Nordland ikke medfører riktighet.

KILDEFylkesmannen i Nordland
Forrige artikkel«Mørkemann» skal bli sogneprest i Hadsel
Neste artikkelBil og syklende barn i trafikkulykke