Fylkesrådsleder Elin Dahlseng Eide ber om møte med kultur- og likestillingsministeren for å få staten med på et viktig prosjekt for Nord-Norge.

Hun opplyser til media at det er svært positivt at Sparebank 1 onsdag meldte at de går inn med 50 millioner kroner til The Whale. Nå mener hun at staten ta sitt ansvar og fullføre prosjektet.

Det planlagte The Whale har fått ytterligere finansiering fra samfunnsløftet til Sparebank 1. Nå mener fylkesrådsleder Elin Dahlseng Eide at staten bør sørge for at prosjektet kommer i mål.

– Nå har både Andøy kommune, Nordland fylkeskommune og privat næringsliv vist sin tydelige støtte til The Whale. Nå er det på tide at staten kommer på banen og sørger for å løfte dette unike prosjektet. Derfor vil jeg snarest be om et møte med kultur- og likestillingsministeren for å få staten med på dette viktige prosjekt for Nord-Norge. sier sier fylkesrådsleder Elin Dahlseng Eide.

Fylkesrådsleder Elin Dahlseng Eide i Nordland fylkeskommune

Nytt kinderegg

The Whale er ikke tenkt som et tradisjonelt naturhistorisk museum, et konvensjonelt kunstmuseum, eller et vanlig natursenter.

– The Whale skal i tillegg være en forskningsinstitusjon, et kunnskapssenter, og skal kombinerer det beste fra de ulike elementene, og være noe helt nytt, utdyper fylkesrådsleder Eide.

Nasjonal institusjon

Hun mener det unike kunst-, kunnskaps-, museum- og forskningssenteret med en svært spennende arkitektur, vil sette både Andøy, Nordland og Norge på kartet.

– Nettopp fordi dette vil være en nasjonal, banebrytende institusjon, er det viktig at staten nå kommer med midler som gjør at dette svært spennende prosjektet kan realiseres, avslutter fylkesrådsleder Elin Dahlseng Eide.

Forrige artikkelDisse skal eie The Whale
Neste artikkelPlaner om flerbrukshall tar form på Stokmarknes