Mer enn 40 år etter at den første barnehage ble opprettet på Melbu, er fortsatt ingen barnehage som er godkjent etter forskriften om miljørettet helsevern.

Det var Bladet Vesterålen som først omtalte denne saken. Blant de ni private og fire kommunale barnehagene i Hadsel kommune, er det ingen barnehager som er godkjente etter forskriften, noe som bekreftes av oppvekstsjef Torbjørn lappegard i Hadsel kommune overfor Bladet Vesterålen.

Oppvekstsjefen opplyser at godkjenningen skulle vært på plass i fjor, men siden kommuneoverlegen har hatt så mye å gjøre er dette arbeidet ikke i mål.

– Det er beklagelig at man ikke har hatt kapasitet til å gjennomføre dette store arbeidet, men det vil bli ferdigstilt så snart det lar seg gjøre, sier oppvekstsjefen i et skriftlig svar til Bladet Vesterålen, uten at oppvekstsjefen kommer med en nærmere tidfesting av framdriften i arbeidet. Og det på tross av at arbeidet startet i 2013 og at alle barnehagene har fylt ut egenrapporter som forklarer hvordan de skal innfri kravene.

Forrige artikkelDu må punge ut for Hurtigrutens Hus
Neste artikkelRedaktør roper varsko om Seafoods Melbu