VM i skreifiske gikk av stabelen i Svolvær i helga. Mye folk og manglende drikkekultur fikk enkelte til å strekke strikken litt for langt.

Også natt til søndag måtte politiet ta hånd om en person som hadde fått litt for mye innabords.

– En mann ble innbrakt og satt i drukkenskapsarrest etter å ha vært innom legevakta. Mannen var overstadig beruset, meldte Midtre Hålogaland politidistrikt ved 00:40-tiden.

Tidligere på natte, ved 22:30-tiden meldte politiet at en person ble pålagt å holde seg unna Svolvær sentrum resten av kvelden fordi han hadde vist ufin oppførsel overfor ansatte på et utested i Svolvær.

Ved 18-tiden lørdag ettermiddag ble politiet oppringt da betjeningen hadde problemer med en person i VM-teltet. Han skulle ha vært overstadig beruset tidlig på kvelden, men hadde likevel funnet det smart å forlate området før politiet ankom stedet.

Rundt 17-30-tiden måtte politiet hjelpe til på et utested etter anmodning fra vaktene. De trengte hjelp med en overstadig beruset mann. Politi på stedet geleidet etter hvert mannen til en rorbu i nærheten hvor kan bodde.

I en promillekontroll gjennomført i Svolvær søndag morgen ble til sammen 49 bilførere kontrollerte. Selv om det var noe uro tidligere i helga, kunne politiet opplyse at det var null promille blant de som ble kontrollerte.

To personer ble ble ved 23-tiden fredag kveld anmeldt for ordensforstyrrelse etter å ha sloss i sentrum av VM-byen, melder Midtre Hålogaland politidistrikt.

Også natt til lørdag var det uroligheter i Svolvær. Rundt midnatt måtte politiet pålegge en vanskelig og beruset person om å forlate Styrhuset pub. Han ble bedt om å ikke komme tilbake mer i løpet av natta.

Ved ettiden natt til lørdag ble en overstadig beruset person i Svolvær kjørt hjem til bopel.

Klokka tre natt til lørdag kunne politiet opplyse at en beruset mann i 30-årene ble innbakt og satt i drukkenskapsarrest etter at han ikke etterkom politiets pålegg.

Politiet fikk fredag også klager på parkering i Vestfjordgata i Svolær. På grunn av VM i skreifiske var det mange biler i Svolvær. Politiet ba bilister tar hensyn og parkerer slik at busser og større kjøretøy kan passere, oppfordret Midtre Hålogaland politikammer fredag.

Forrige artikkelHan kan hindre at Bushro Jama sendes ut av landet
Neste artikkelMelbu-ferga begynner å gå igjen