– Jeg håper dette beror på en misforståelse og eventuelt rotete informasjon fra vår side, sier Magnus Sivertsen Sørvig som produserer teaterstykket på vegne av Nordland fylkeskommune.

Magnus Sivertsen Sørvig forteller at invitasjonen gikk ut til alle skoler og skoleledere våren 2013 med skisse til turneplan. Han er nå selvfølgelig glad for å kunne presentere en skikkelig gladnyhet for elevene på Melbu skole. I fjor høst turnerte de med oppføringen i blant annet fylkeshovedstaden Bodø.

­– I høst besøkte vi skoler i Salten. Der fikk forestillingen gode tilbakemeldinger og skuespillerne fikk møte engasjerte elever. I mars og april går turen til Helgeland. Til høsten står nordfylket for tur. Vi har mottatt noen påmeldinger til høsten, men det er enda flere måneder til den er ferdigbooket. Melbu skole har meldt seg på og vil få besøk i uke 37 eller 38, sier Magnus Sivertsen Sørvig til 8445melbu.no.

Han ønsker seg flere påmeldinger fra nordfylket dersom det er flere skoler som ønsker besøk av forestillingen til høsten.

– 8445melbu.no er hjertelig velkommen til å overvære forestillingen når vi besøker niendeklassinger på Melbu til høsten. Jeg ser ikke noen grunn til at vi ikke skulle imøtekomme alle forespørsler. Vi har likevel et krav om at skolene som melder seg på forplikter seg til å jobbe med undervisningsopplegget som følger forestillingen, sier han.

(illustrasjon ved streetartkunstneren Stein, foto ved Martin Losvik)

Forrige artikkel– Hold kjeft-prosjektet virker lite seriøst
Neste artikkelPolitiet: Trekker påstand om umotivert vold