Ap, SV og Krf tapte voteringen i Øksnes kommunestyre tirsdag, da Sp, Høyre, Frp og den tverrpolitiske lista gikk i mot innføring av eiensomsskatt i kommunen.

Nok en gang er det venstresiden i lokalpolitikken som har et politisk mål om å innføre eiensomsskatt kommunen. Det Ap-vennlige partiet Sp var imidlertid blant partiene som stemte mot. I følge vol.no endte voteringen med tolv stemmer mot og ni stemmer for eiensomsskatt.

Arbeiderpartiets Yngve Hansen argumenterte blant annet for gode skoler og barnehager. Han mente at man uten eiendomsskatt må kutte i tilbudet.

– Derfor mener vi det er rett å innføre eiendomsskatt. Da kan alle få gode tilbud i kommunen. Det kommer mange påstander om eiendomsskatt. Jeg har selv brukt de samme argumentene mot eiendomsskatt. Men i dag er det andre ting som skremmer meg, nemlig statusrapporten om økonomien i kommunen. De kuttene som må tas vil ramme de svake i samfunnet, sa Hansen i følge vol.no.

Senterpartiets representant John Danielsen argumenterte motsatt:

– Vi kan ikke være med på forslag som er usosiale. Kommunen har et ansvar å skape gode levevilkår. De som eier bolig får ikke gode levevilkår med en eiendomsskatt. Det samme gjelder næringslivet. Derfor sier vi nei til eiendomsskatt, skriver vol.no.

Forrige artikkelRådmannen: Montesorriskole kan sette Hadsel på ROBEK-lista
Neste artikkel19-årig bilfører råkjørte på E10