Hele lørdag kan bli en flott dag med svært gode skiforhold i Melbumarka, med gode muligheter for mye sol midt på dagen. Vær oppmerksom på moderat snøskredvarsel i

Allerede inntil torsdag denne uka hadde det falt betydelige mengder snø som grunnlag for fine forhold i Melbumarka. I følge et OBS-varsel fra Meteorologisk institutt ventes det fredag lokalt kraftige snøbyger og snøfokk. Fredag den 13. vil en kombinasjon med sterk vind i perioder gi vanskelige kjøreforhold.

Lørdag ligger det derimot til rette for en fortreffelig dag i Melbumarka. Dagen skal i følge varselet starte med minus seks grader og muligheter for snø i lufta. Det blir lett bris og fire sekundermeter vind. Vinden stilner utover dagen og skal ned en én sekundmeter vind, flau vind med andre ord.

Fra klokka 12 og utover skal det også bli mye sol, og det skal være nærmest skyfritt mellom 12 og 14 denne dagen.

På grunn av uvær og skyer har det så langt i år ikke vært mye sol på Melbu, men dette kan du altså ta igjen denne lørdagen.

I følge snøskredvarslingen vil det i Vesterålen lokalt være ustabile forhold i fjellet på grunn av ferske såkalte nysnøflak. Snøskredvarslingen mer folk vurdere terrenget rundt, og spesielt unngå terrengfeller. Det er med andre ord ikke helt risikofritt å stå ned Urvasskråa i Melbumarka denne helga. Søndag skal det imidlertid bli overskyet.

Forrige artikkelSlik blir hoppensprett inne og ute på Melbu
Neste artikkelKultursjefen ber fylket overta Rødskole-kunst