Nordland fylkeskommune har varslet Hadsel kommune om en mulig endring av plasseringen av stedsnavnskiltet for Stokmarknes langs fylkesveien.

Det er faggruppeleder Ivar Magne Heggli i Statens vegvesen som opplyser dette i en henvendelse til Hadsel kommune. Statens vegvesen har diskutert saken med Hadsel kommune, som ifølge veivesenet ikke har noen formeninger om saken.

«Bieråk» på samisk

– Som et ledd i denne saken ønsker fylkeskommunen å skilte Børøya med blått stedsnavnskilt, for å synliggjøre for trafikantene at de nå er på øya Børøya. Her vil det også bli brukt det godkjente nordsamiske navnet «Bieråk», opplyser faggruppelederen til kommunen.

Erstatter stedsnavnskilt

Fylkeskommunen vurderer da at den mest korrekte plassering vil være der hvor det i dag er skiltet med stedsnavnskilt «Stokmarknes». Fylkeskommunen foreslår derfor å erstatte dagens stedsnavnskilt «Stokmarknes» med tekst «Børøya».

– Stedsnavnskiltet til Stokmarknes vil da bli flyttet slik at det står på andre siden av Børøybrua, eventuelt på en annen plass som kommunen tilrår, opplyses det til kommunen.

Vil fjerne skilt

I krysset mellom fylkesveien og Måkeveien ønsker fylkeskommunen dessuten å fjerne et skiltet Børøya med veiviser, fordi de mener det er misvisende for trafikantene, fordi man ved skiltet allerede er på Børøya. Fylkeskommunen vurderer at det rette er å erstatte skiltet med stedsnavnskilt med teksten «Børøya».

Forrige artikkelTre personer involvert i trafikkulykke
Neste artikkelAdvokat kritiserer kommunens anbudsprosess