Slik blir trafikkområdet ved Melbu skole

Den nye barneskolen trer nå fram i skolekvartalet på Melbu. Snart står det nye trafikkområdet ferdig. Samtidig er det ikke lenge igjen før uteområdene er ferdige.

Det har i årtier vært rimelig kaotisk rundt Melbu skole før og etter skoletid. Årsaken har vært manglende infrastruktur rundt skolen.

Dette blir i disse dager løst når trafikkområdet for skolen sluttføres. Samtidig som det er plantet et 40-talls trær i trafikkområdet, får ansatte og lærere får om lag 40 parkeringsplasser til disposisjon.

Når foreldrene kjører ungene til skolen, kjører de inn i en slags stor rundkjøring i trafikkområdet. På et punkt kan foreldrene sette av ungene, før de kjører videre.

Hele området er nylagt med ferdigplen, som sammen med treplantingen setter et grønt stempel på trafikkområdet, selv om kjørebanen er asfaltert.

Foran hovedinngangen til skolen skal det også komme tre store flaggstenger.

Skolegata nord for skolen er delvis snevret inn. Både ved SFO-bygget og ved hovedinngangen til skolen er det anlagt ekstra bredt fortau. Samtidig er veibanen for biltrafikk tilsvarende innsnevret. Dette vil bidra til redusert hastighet for biltrafikken gjennom Skolegata. Etter planen vil Skolegata være åpen for trafikk, i motsetning til tidligere da en bom stengte veien i skoletida.

Reguleringen av Skolegata ser også ut til å gi plass for noen parkeringsplasser utenfor selve skoleområdet. Det vil nok også besøkende til den gamle heimevernleiren og samfunnshuset sette pris på.

Forrige artikkelNoen lærere i Hadsel-skolen har ikke kompetansen
Neste artikkelSortlending må seks måneder i buret for NAV-svindel