Hjem Nyheter Torghatten bekrefter dieselmangel på Tysfjord

Torghatten bekrefter dieselmangel på Tysfjord

sund flyer
Foto: Redningsselskapet

Fire dager etter fullstendig taushet fra rederiet Torghatten Nord, bekrefter rederiet nå at det var dieselmangel som gjorde at maskinen på ferga Tysfjord mistet maskinkraft mandag morgen.

8445melbu.no kontaktet mandag både driftssjef Bendix Klykken og administrerende direktør Torkild Torkildsen i Torghatten Nord, uten å nå igjennom verken på telefon eller e-post.

Inntil i dag har begge representantene for rederiet forholdt seg fullstendig tause om årsaken til at Tysfjord gikk tom for diesel.

Driftssjef Bendix Klykken i Torghatten Nord bekrefter i dag overfor vol.no at det hele skyldes dieselmangel. Den indirekte årsaken til at ferga gikk tom for diesel skyldes dataproblemer, hevder driftssjef Bendix Klykken.

– Feilen skyldes datatekniske feil, som gav en feilindikering på dieselnivået. Mens måleren viste at det var drivstoff på tanken, var det i realiteten tomt, sier driftssjef i Torghatten Nord til nettstedet.

Det viser seg nå også at ferga Tysfjord la ut fra Melbu tidligere på mandag, på en avgang før ferga stoppet ved Kalvøya, hvor det også var indikasjoner om feil. Ferga hadde i følge Torghatten Nord startproblemer tidligere på dagen, men kapteinen valgte likevel å legge ut over Hadselfjorden uten at feilen var påvist.

Torghatten Nord har nå bestilt et nytt kretskort som skal erstatte kortet som fortsatt har feil. Delen skal skiftes førstkommende mandag. Inntil dette er reparert er det bemanning i maskinrommet. Torghatten Nord stoler ikke på dataanlegget og kjører strenge kontroller med maskineriet, heter det.