Vår omtale av Melbu-valget har skapt stor interesse blant våre lesere. Årsaken er at ingen kvinner fra Melbu ble valgt inn i Hadsel kommunestyre og at stedet for øvrig er underrepresentert i forhold til befolkningen.

debatt8445melbu.no har notert en eksepsjonell stor interesse for en enkelt artikkel knyttet til valget, som har hatt langt flere lesere enn det som er vanlig vår nettavisen Melbu. Og det er vår artikkel om at ingen kvinner er valgt inn i kommunestyret fra Melbu.

Antall lesere av den aktuelle artikkelen er nær femdoblet i forhold til en gjennomsnittlig artikkel på 8445melbu.no. Og det er overraskende at velgerne på Melbu ikke har klart å kumulere flere kvinner under valget.

Den lave valgdeltakelsen i Hadsel – på 59,3 prosent av befolkningen – må ta noe av skylden. Når de politiske partiene i Hadsel ikke har klart å gjennomføre en nominasjonsprosess som inkluderer kvinnelige kommunestyrerepresentanter fra Melbu, er det for dårlig. Samtidig er det heller ikke lett å forstå hvorfor det ble fem menn som kom inn i kommunestyret fra Melbu. Om det er snakk om tilfeldigheter eller bevisste valg blant de stemmeberettigede på Melbu som er årsaken, er uklart.

Det er prisverdig at Melbu og omegn lokalutvalg har hatt en langt bedre prosess når det gjelder kjønnsfordelingen blant de som er valgt inn. Det viser at det skal være mulig å få til en bedre kjønnsfordeling enn det man under årets kommunevalg har klart å få til.

 

Forrige artikkelFinnes det ikke valgbare kvinner på Melbu?
Neste artikkelSterk hjemmeseier mot Bodø/Glimt 2