Leder i Norges jeger- og fiskerforbund, Knut Arne Gjems, kan smile godt av ny medlemsrekord i organisasjonen, og det for tredje året på rad.

Denne uka passerte forbundet 122.619 registrerte medlemskap.

I 2020 var det 110.050 medlemskap ved årsslutt, i 2021 var det 116.120.

– Medlemsrekorden er resultatet av en trend over tid, forklarer Gjems. Vi har hatt vekst i tre år på rad. Veksten ser vi i tillegg i alle landets fylker. Gjennom pandemitiden, og ikke minst i tiden etterpå, har vi hatt en jevn strøm av nye medlemmer.

Forbundet hevder i en pressemelding at de høster av naturens overskudd i en eldgammel tradisjon, uten å belaste naturen. Gevinsten er både bedret folkehelse og en unik tilgang til utsøkte råvarer, heter det.

– Vi pleier å si at vi høster emballasjefritt av naturen på en kortreist måte, sier Gjems. Dyrene vi feller og fisken vi fisker har levd frie liv i naturlige omgivelser. Med kompetente jegere og fiskere forvalter vi denne ressursen på en god måte, og det er det mange som etterhvert oppdager og ønsker å bli en del av.

Forbundet har 547 lokalforeninger spredd over hele landet.

– I Norge er jakt og fiske for folk flest. Det er en styrke og en kvalitet vi skal å ta godt vare på. Vi skal være åpne og inkluderende. Vi satser mye på å nå alle deler av befolkningen, og har blant annet hatt en vekst i antall kvinnelige medlemmer. Vi har nå rundet over 20.000 medlemskap i den kategorien. Barn og unge er et annet satsingsområde, og blant annet har innføring av familiemedlemskap vært en suksess, sier Gjems.

Foto: Janne Svihus
Forrige artikkelTa vare på dyrene i vinter
Neste artikkel– Pukkellaksen skal bekjempes, ikke forvaltes