Den offisielle 25-årsmarkeringen av Skulpturlandskap Nordland skal skje i Vesterålen lørdag 27. mai.

Det er en stolt jubilant som inviterer til arrangementer både lokalt, nasjonalt og internasjonalt i jubileumsåret, heter det i en pressemelding fra Nordland fylkeskommune.

Den offisielle markeringen av jubileet er i Vesterålen 27. mai. Dagen feires med et folkelig heldagsprogram som starter på Myre, via Sortland og til Bø.

– Jeg er veldig glad for å få være med å feire Skulpturlandskap Nordlands første 25 år. Det var en turbulent og omdiskutert start av prosjektet på begynnelsen av 90 –tallet. Men den rollen skulpturene har fått i kommunene i dag forteller oss om viktigheten med kunst. Og viktigheten av at kunsten er tilgjengelig for alle, sier fylkesråd Ingelin Noresjø (KrF).

I løpet av året inviteres det til kunst og kulturreise, utgivelse av jubileumsbok, kulturkonferanse og åpningen av kunstutstillingen PAINTING OR NOT. Prosjektet og jubileumsboken skal også presenteres i London, Berlin og Helsinki.

-Gjennom Skulpturlandskap Nordland har man klart å gjøre internasjonal samtidskunst tilgjengelig både for befolkningen og turister i vår fantastiske storslåtte natur, det er jeg stolt av, sier Noresjø.

Om Skulpturlandskap Nordland

Skulpturlandskap Nordland er en internasjonal kunstsamling realisert i perioden 1992-98 og 2009-2015. 35 kunstverk av inviterte kunstnere fra 18 land har bidratt til de 35 kunstverkene man kan finne i 34 kommuner i Nordland, i tillegg til en i Troms.

Det var den norske maleren Anne Katrine Dolmen som i 1988 lanserte ideen om at fylket skulle få sin egen kunstsamling samtidskunst, med en skulptur i hver kommune.

Forrige artikkelKommuner ekskludert fra veibygging
Neste artikkelSe hva de private barnehagene får i tilskudd