Trodde du at du hadde oversikten over hvor politiet står med laser på Hadseløya? Da er du blant dem som står i faresonen for å miste førerkortet. 

Politiet blir stadig mer observant på hvor det råkjøres på Hadseløya. Et av stedene hvor politiet rapper førerkortet fra bilførerne, er blant annet i forbindelse med råkjøring på den rette veistrekningen øst for Innbjør på Hadseløya. Her er det lite folk, rett strekning og litt for lett å presse gasspedalen mot dørken.

Onsdag kveld var det nok en bilist, nå fotgjenger, som mistet førerkortet på denne strekningen. Det skjedde litt før 22-tiden om kvelden. I tillegg til førerkortbeslaget, der føreren kjørte i 124 kilometer i timen, ble det utstedt tre forenklede forelegg for fartsovertredelser som ikke var like alvorlige.

Ved Innbør-bakken har det tidligere skjedd alvorlige utforkjøringer med skader. Og nå når det blir stadig mørkere langs veiene våre, er det ikke lengre så lett å se om det sitter en politibetjent med laser oppunder fjellet nederst i Innbjør-bakken.

Grensen for forenklet forelegg i soner over 70 kilometer i timen, går på 35 kilometer i timen over fartsgrensen, det vil si 115 km/t på den aktuelle strekningen. Bøtenivået for denne hastigheten er 7.800 kroner. Onsdagens bilfører passerte grensen for forenklet forelegg med ni kilometer i timen, og kan i tillegg til inndragning av førerkortet også regne med en saftig bot for forholdet.

Lokalt er det kjent at det pågår en del villmannskjøring på fylkesveien mellom Melbu og Stokmarknes. Og det skjer ikke bare om kvelden og natta. Flere bilførere rapporterer om råkjøring på denne strekningen også om morgenen, når bilistene er på vei til jobben. Hvorfor det ikke skjer fartsmålinger på denne tiden av døgnet, er det mang en bilist på Hadseløya som har forundret seg over.

Forrige artikkelTatt for feil lysbruk på Stokmarknes
Neste artikkelBilfører bøtelagt for farlig forbikjøring i Hadsel