Nye statsborgere nord i Nordland får sin egen statsborgerseremoni på Sortland den 7. oktober.

Statsborgerseremoni for nye statsborgere fra den nordligste delen av Nordland arrangeres også i år på Sortland. Tidligere i år har vi arrangert i Bodø, for midtre og søndre del av Nordland. Det er sendt ut invitasjoner til rundt 140 nye statsborgere i nordfylket som har fått norsk statsborgerskap i perioden 01.03.2016 – 28.02.2017.

Seremonien finner sted på Kulturfabrikken i Sortland på lørdag 7. oktober kl. 12:00.

Markeringen er en festlig og høytidelig begivenhet med koselig stemning. Årets gjestetaler er Hilde Johanne Hansen, kultursjef i Øksnes kommune. Fylkesmann Hill-Marta Solberg holder seremonitalen og de musikalske innslagene står Hege Monica Eskedal og Skjalg Bjørstad for.

Om seremonien

Statsborgerseremonien for nye, norske statsborgere markerer overgangen til norsk statsborgerskap. Det er Fylkesmannen som er ansvarlig for å arrangere seremoniene. Å delta på seremonien innebærer at de nye statsborgerne avlegger et symbolsk troskapsløfte til Norge. Alle nye statsborgere får utdelt en velkomstbok. I tillegg vil det bli kulturelle innslag og taler.

Seremonien gir nye statsborgere anledning til å vise offentlig sin tilknytning til Norge. Det å skifte statsborgerskap er ofte et stort valg, og det tar tid å få norsk statsborgerskap. Det er et livsvalg som fortjener å bli markert.

Forrige artikkel– Oppfordrer alle til å bruke stemmeretten
Neste artikkelLite å hente på skroting av småbåter