GEO365 mener at det ikke er gitt at det ligger olje og gass som er kommersielt utnyttbare utenfor Lofoten og Vesterålen.

I følge nettstedet kan sen heving av området ha medført fatale lekkasjer.

– Det er spesielt de geologiske likhetene med Halten- og Dønnaterrassen lengre sør som gjør at fagfolkene har tro på at det kan finnes kommersielle mengder med olje og gass i havområdet utenfor Lofoten og Vesterålen. I begge disse provinsene har det som kjent blitt påvist en rekke små og store olje- og gassfelt, sier Karsten Eig, geolog i Lime Petroleum.

Han minner i følge nettstedet at risikoen for å ikke finne olje og gass utenfor Lofoten og Vesterålen absolutt er til stede. Geologen minner om at sannsynligheten for å gjøre et teknisk funn er større enn at det blir gjort kommersielt drivbare funn av olje og gass. Geologen mener at dette bør være tenkevekkende for de som forventer en oljeboom utenfor Lofoten og Vesterålen.

– Det er derfor ingen grunn til å selge skinnet før bjørnen er skutt. For selv om det er store geologiske likheter med Halten- og Dønnaterrassen, er det også forskjeller som teller i negativ retning, og som derfor øker risikoen for å bore tørre hull, presiserer Eig.

Les hele saken her: Det beste blir med

KILDEGEO365
Forrige artikkelRegjeringen overkjører alle miljøråd ved oljeutlysninger
Neste artikkelNordlendingen er blant de sykeste i landet