Politiet i Nordland har besluttet å ikke begjære forlenget varetektsfengsling for de tre personene som har vært siktet for drap eller medvirkning til drap på Stian Hole.

Denne avgjørelsen kommer etter en omfattende etterforskning som har pågått siden juni 2023. Siden november i fjor har de tre siktede sittet i varetekt, men når fengslingsperioden utløper denne uken, vil de bli løslatt. Politiet har jobbet intensivt med saken og har gjennomført en rekke taktiske og tekniske etterforskningsskritt, inkludert hundrevis av vitneforklaringer og beslag.

Etterforskningen fortsetter

Til tross for løslatelsen, understreker politiet at mistankegrunnlaget mot de tre siktede ikke er svekket. Det er fortsatt skjellig grunn til mistanke om at de har vært involvert i drapet eller medvirkning til drapet på Stian Hole. Etterforskningen har vært objektiv og har både søkt å svekke og styrke mistanken mot de siktede, samt undersøkt andre mulige hypoteser om hva som kan ha skjedd med Hole.

Vilkår for varetektsfengsling ikke oppfylt

Politiet har kommet til at vilkårene for fortsatt varetektsfengsling ikke lenger er til stede. Det juridiske kravet om bevisforspillelsesfare anses ikke som oppfylt, da det må foreligge en reell, konkret og nærliggende fare for at bevis vil forspilles. Med de skrittene som er tatt i etterforskningen, kan politiet ikke lenger se at dette kravet er oppfylt.

Løslatelse av de siktede

De tre siktede vil derfor bli løslatt fra varetekt onsdag 20. mars 2024. Politiet vil fortsette etterforskningen av saken uten at de siktede sitter i varetekt.

Forrige artikkelSV vil gjenopprette Andøya flystasjon
Neste artikkelTre personer siktet i trusselsak i Bø