Meteorologisk institutt melder om at et nytt mindre uvær er på vei til Vesterålen, men denne gangen er det ikke kombinert med høy vannstand og høye bølger.

Det blir vindfullt i Nordland og Troms i dagene som kommer, melder meteorologene på Twitter. Det blir snøfokk og vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene.

I følge et kulingvarsel publisert på yr.no, gjeldende på strekningen fra Bodø til Andenes, vil det sent onsdag ettermiddag bli økning i vindstyrken til sørvestlig stiv kuling. Onsdag kveld dreining til sørvestlig sterk kuling, fra natt til torsdag periodevis liten storm.

Værkartet som meteorologene har publisert på Twitter, se illustrasjon, gjelder torsdag 3. desember.

Værvarselet på yr.no gjeldende for Melbu spesifikt, melder om opptil 12 sekundmeters vind i timene før midnatt, natt til torsdag. Detter er vindstyrker som er cirka halvparten av det vi opplevde under stormen før helga.

Natt til torsdag og utover formiddagen torsdag holder vinden seg med en styrke på mellom 10 og 12 sekundmeter, det vil si liten kuling. Ved 10-tiden øker vinden til 16 sekundmeter, som tilsvarer stiv kuling. Vinden skal løye noe etter dette, men ta seg opp igjen fra 15-tiden torsdag.

Langtidsvarselet viser at det fredag fortsetter med stiv kuling store deler av dagen. Lørdag minker vinden og legger seg på mellom seks og ni sekundmeters vind gjennom helga.

Forrige artikkelLysarbeidene er i gang i Torggata
Neste artikkelBåtforeningen slår sammen enhetene