Nordland fylkeskommune introduserer nå flere nye billettyper, inkludert 24-timers, 3-dagers og 7-dagers billetter.

I tillegg blir det mulig å kjøpe ungdomskort og Travel Pass Nordland direkte i appen Reis.

Den nye 7-dagers billetten er spesielt rettet mot personer som reiser flere turer hver dag, men kun over en kort periode. Fylkesråd for transport og infrastruktur, Monika Sande, uttrykker forventninger om at denne billetten vil være et populært alternativ.

– Blant annet elever og studenter som kun er her i perioder har etterspurt denne billettypen. Den ordinære periodebilletten for 30 dager blir for dyr, og det samme blir enkeltbilletter for en hel uke om du trenger å reise flere ganger hver dag, sier Sande.

3-dagers og 24-timers billettene er spesielt tilpasset for besøkende, som deltakere på kurs og konferanser. Nordland fylkeskommune tilbyr også et ungdomskort, en 30-dagers billett for alle mellom 16 og 25 år som kan brukes på alle fylkeskommunens buss- og hurtigbåtruter, uavhengig av soner, heter det i en pressemelding.

Travel Pass Nordland er rettet mot turister og gir ubegrenset reise på alle fylkeskommunens buss- og hurtigbåtruter, i en periode på 7 dager, uavhengig av soner.

Fylkesråd Sande tror de nye billettalternativene vil oppmuntre flere til å velge kollektivtransport.

– Disse billettypene passer bra for de som plutselig får behov for å ta bussen i en kortere periode. Du har stor fleksibilitet, hopp av og hopp på når du vil. Dette vil garantert passe for mange, og er veldig lettvint, avslutter Sande.

Forrige artikkelHan er ny direktør
Neste artikkelSatser milliarder på E6 i Nordland