De var alle en del av det samme narkomiljøet, men da én av dem stjal fra den andre, sørget tre av dem for å straffe fjerdemann.

Vesterålen tingrett har nå dømt tre personer i narkogjengen til ti måneders fengsel for volden de utøvde mot narkovennen. De må også betale 40.000 kroner i oppreisning.

Etter at politiet etterforsket hendelsen, som skjede tirsdag 12. april 2016 ved 16-tiden, tok Statsadvokatene i Nordland ut tiltale mot de tre, som alle bor på Andenes i Andøy kommune.

Vesterålen tingrett behandlet saken 1. mars, og dømte de tre til 10 måneders fengsel og 40.000 kroner i oppreisning til den voldsutsatte vennen.

Andenes

De tre personene i narkomiljøet i Andenes mente at fjerdemann hadde stålet en pose medisin som inneholdt narkotika. På dette grunnlaget oppsøkte de fjerdemann for å straffe ham. Og det gjorde de ettertrykkelig, etter at de slo ham i ansiktet med et gitarstativ, samt at de slo og sparket «tyven» i ansiktet, hodet og kroppen.

Nesebensbrudd

Mannen ble påført nesebensbrudd samt at han hadde blodsutgytelse rundt begge øynene og over høyre øyebryn. De skal i følge dommen også ha tatt kvelertak på mannen slik at han mistet bevisstheten. En av de tre skal også ha truet ansatte ved et apotek i Andenes.

Tyven

Retten har kommet til at to av de dømte mente at de visste hvem «tyven» var, at de skulle ta tilbake den narkotiske medisinen samt straffe ham for å ha stjålet det. På vei til mannen fikk de med seg en tredjemann. Han var visstnok sterk nok til å kunne forestå den planlagte avstraffelsen. Han skulle bidra til at straffen kunne sikres.

Slo med gitarstativ

To av dem hadde holdt i hver sin arm på den voldsutsatte, mens en tredje slo et sammenslått gitarstativ i hodet på ham. Det ble et godt synlig merke i pannen etter slaget. Han falt om på gulvet hvor de tiltalte hadde fortsatt avstraffelsen med å sparke ham mot hodet og kroppen, derav nesebruddet. Han kom seg på beina, men da hadde en av dem tatt tak rundt hodet og klemt til det han hadde klart. Deretter mistet han bevisstheten. Etter å ha kommet seg og under et fluktforsøk, ble det på nytt tatt hode grep. Den voldsutsatte mistet igjen bevisstheten.

Dødsangst

– Kroppsskaden anses som grov da den har skjedd uten foranledning og har karakter av overfall. Den kom overrumplende på fornærmede og han var i situasjonen forsvarsløs og den ble begått av flere i fellesskap. Ved to anledninger var han i en bevisstløslignende tilstand og har fått dødsangst, heter det fra dommen i Vesterålen tingrett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrige artikkelTrålerkvotene fra Melbu og Stamsund genererte kjempeoverskudd
Neste artikkelBetydelig snøskredfare i Lofoten og Vesterålen