Miljøpartiet De Grønne (MDG) er kritiske til det nye fylkesrådets politiske plattform.

Gruppeleder Håkon Møller mener plattformen er rund i kantene og at den mangler klare prioriteringer.

Lite å la seg provosere av

Fylkesrådet la i går fram sin nye politiske plattform. Ifølge Møller er det lite i plattformen som provoserer. Han mener imidlertid at plattformen er preget av en total mangel på prioritering.

– Det som kjennetegner plattformen mest er den totale mangelen på prioritering. Her lar rådet seg inspirere av Ole Brumm, ganger det med hundre, og sier «Ja takk, alt sammen, sier Møller. Han er spent på hvordan posisjonens politikk blir når prioriteringene tvinger seg fram.

Frykter at miljøet taper

Møller uttrykker bekymring for at miljøet skal tape når det kommer i konflikt med andre interesser. Han mener den nye plattformen skaper et inntrykk av at vern av natur skal skje på grunneiernes og næringsinteressenes premisser.

– Den nye plattformen skaper et inntrykk av at vern av natur skal skje på grunneiernes og næringsinteressenes premisser. Jeg savner at en i større grad løfter naturens egenverdi, og de «usynlige» tjenestene naturen utfører for oss. I møte med mer ekstremvær og tap av naturmangfold er dette viktigere enn noen gang.

Ikke grønt taktskifte

Det nye fylkesrådet overtar makta etter flere år med økte klimagassutslipp i Nordland. Møller er ikke overbevist om at den nye politiske ledelsen vil klare å tette gapet mot klimamålene fylkestinget har satt seg.

– Det grønne skiftet» har for lengst blitt en floskel, likevel går det inflasjon i begrepet i fylkesrådsplattformen. Rådet har helt rett i at den grønne omstillingen er en fantastisk forretningsmulighet. Men den er mer enn det. Den er en nødvendighet, både for næringslivet og for samfunnsutviklinga i stort,» sier Møller.

En floskel

– Det grønne skiftet» har for lengst blitt en floskel, likevel går det inflasjon i begrepet i fylkesrådsplattformen. Rådet har helt rett i at den grønne omstillingen er en fantastisk forretningsmulighet. Men den er mer enn det. Den er en nødvendighet, både for næringslivet og for samfunnsutviklinga i stort, sier Møller.

– Rådet sier de ønsker seg «et blågrønt taktskifte», men i plattformen er det få tegn til et taktskifte. Ikke er den spesielt grønn heller, avslutter Håkon Møller.

Forrige artikkelMånedens fugl: Bli bedre kjent de reiseglade sidensvansene
Neste artikkel– Vi ble svært overrasket