Det er med stor sorg vi er blitt meddelt at Lars Andreas Larssen er gått bort.

En stolt Hadselværing og Melbumann som alltid visste hvor han hadde sine røtter. Lars Andreas var kjent for mange Hadselværinger som en meget raus og varm person. Han bød på seg selv og sitt nettverk, alltid med tanke på å profilere sitt kjære hjemsted. Han så alle sambygdingene rundt seg, og hadde alltid glimt i øyet og en munter kommentar.

Når Melbu Samfunnshuset ble bygd var han stoltere en de fleste og heiet det frem. At han hadde mange kunstnervenner gjennom sitt miljø på Nasjonalteatret, og i norsk filmbransje, fikk vi alle dra nytte av. Deler av sommerferie måtte hans venner og familie legge til hans kjære hjemsted, og opp på scenen i samfunnshuset under Sommer-Melbu måtte de fleste.

Han hadde en fantastisk evne til å få oppslag om kulturbegivenheter i nasjonal media, og bygde på denne måten opp en stolthet også hos oss som bor og lever her til daglig. Sommer-Melbu sto i en særstilling her, der var han alltid å se og bidro til å løfte festivalen frem. Omtrent hvert år frem til han ble syk, kom han trofast hjem i juli til Melbu.

Gjenklangen i den gamle sildoljetanken på Melbu fasinerte han, og av dette fikk vi Royal Neptun Hall i fiskeindustrimuseet som har gitt Hadselværingen, og besøkende mange flotte konsert- og kulturopplevelser. Når hurtigruta skulle få sitt eget museum på Stokmarknes var han med. Entusiastisk og engasjert bidro han til flotte festforestillinger også på denne siden av øya.

Lars Andreas fortalte villig vekk om fotballkamper og oppveksten på Melbu. Han var også å treffe på skreimøljer i Oslo i Hadselklubbens regi, der han også bidrog til å skape samhold og glede. Latteren og kommentarene satt løst der Lars Andreas Larssen var til stede. I Melbu Samfunnshus står en byste av Lars Andreas Larssen, som alltid vil minne oss om hans tilstedeværelse og hva han har bidratt med i sitt lokalsamfunn.

En stor kunstner, en av våre mest profilerte nordlendinger og en kjær Hadselværing og Melbumann er gått bort. Takk for alt.

HADSEL KOMMUNE 29.01.14
Kjell Børge Freiberg
ordfører

Forrige artikkelGulstadelva mest forurenset av landbruket i Hadsel
Neste artikkelPlanlegger nasjonal aksjon på Melbu