Lokale politikere på Melbu og pårørende til pasienter krever nå fortgang i planene om å bygge tilpasset bofellesskap for demente på Ekren.

Leder i Melbu og omegn samarbeidsliste (MOS), Jan Steffensen, sier til Vesteraalens Avis at Hadsel kommune har en høy andel innbyggere over 67 år og at utviklingen framover mot 2020 viser en eksplosiv økning av antall eldre i kommunen.

Kommunestyret i Hadsel vedtok tidligere i år å legge ned andre etasje på Ekren (bildet), noe som tilsvarer ti sykehjemsplasser demente. Med tillegg av de fire plassene som ble lagt ned i fjor, blir det totalt 14 plasser som er besluttet lagt ned.

Steffensen er klar på at det nye prosjektet på Ekren ikke må forveksles med planene om å bygge 28 nye omsorgsboliger på Stokmarknes og Melbu. I og med at det ikke er lovlig å behandle sykehjemspasienter i omsorgsboliger, må de nye boligene komme i tillegg, mener Steffensen og de andre politikerne i MOS. Han slår også fast overfor avisen av Hadsel Arbeiderparti tidligere har tatt til orde for utsettelse av bygging av bofellesskap for demente, og fikk flertall for det i kommunestyret.

Jan Steffensen mener at denne saken blir en av de viktigste fram til kommune- og fylkestingsvalget til høsten. Han slår samtidig fast at han mener dette ikke er valgflesk, men en sak lokalpolitikerne på Melbu har arbeidet med i mange år.

 

 

Forrige artikkelØrjan Robertsen: Stenging ikke Aps ansvar
Neste artikkelMelbu blir spydspiss innen ny fiskeriteknologi