I forbindelse med Melbo Musikkforenings 100-årsjubileum drysser jubilanten musikalske perler på Sortland, Stokmarknes og Melbu.

Den spreke 100-åringen legger altså ut på en liten turné i forbindelse med sin store bursdag, og det er lørdag 14. juni de musikalske strofene skal ljome utover Vesterålens befolkning.

Tre konserter, tre steder
Det hele starter på Sortland torg om formiddagen, og etter at de der har pakket sammen, forflytter de seg i retning Melbu, nærmere bestemt Stokmarknes og musikkpaviljongen i sentrum.  Det hele avsluttes fra tribunen på Melbu om ettermiddagen.

Foreningen er 100 år gammel
Turneen er et ledd i 100-årsmarkeringen til Melbo Musikkforening, som har vært med på å sette preg på kulturlivet i regionen siden begynnelsen av 1900-tallet. Foreningen vil vise folket i regionen at de er en forening med engasjement og energi, alderen til tross, og at de fortsatt tenker nytt og at de med dette vil gi litt tilbake til deres trofaste publikum.

I tillegg til gratiskonsertene blir det bokutgivelse, stuntopptredener og jubileumskonsert med påfølgende fest og utenlandstur.

Unik opplevelse
Konsertrekka som sparkes i gang denne lørdagen omtales av foreningen som en enestående hendelse, fordi det ikke er kjent at noen musikkforening noen sinne har gjort noe tilsvarende. Konsertene vil by på musikk i flere sjanger. Alt fra lyriske, vare stykker, via latinske rytmer, til feiende, flotte marsjer.

Nyskrevet musikk om foreningen
Publikum vil også bli presentert for helt nyskrevet musikk. Dirigent Eirik Dahl har skrevet en marsj til jubileet som beskriver foreningen, noe som tittelen skulle si med all mulig tydelighet: «Lett og ledig.»

Forrige artikkelHavørnsafari søndag klokka 11:00
Neste artikkelSalgsrekord for norsk skrei i utlandet