– Luftfartstilsynet registrerer at FlyViking har startet sitt billettsalg fra mindre flyplasser, men vi har ikke gitt noen lovnad om at godkjenningene vil være klare til deres oppgitte datoer.  

Det sier kommunikasjonsdirektør Frank Gøran Nordheim i Luftfartstilsynet til LoVe24.no.

– Vi synes det er positivt med flere aktører i norsk luftfart og hadde glede av å gratulere FlyViking da de fikk overlevert sin lisens hos oss tirsdag. Men vår jobb er å forsikre oss om at flysikkerheten til passasjerene er ivaretatt. FlyViking mangler to godkjenninger før de kan starte flyvninger til små flyplasser, Svolvær inkludert, sier kommunikasjonsdirektøren.

Nye møter

– Luftfartstilsynet skal ha et møte med FlyViking 6. mars. Men vi kan ikke forskuttere noe som helst om når nødvendige godkjenninger vil være på plass. Det jeg kan si er at FlyViking må oppfylle kravene før de kan få nødvendige tillatelser, og at vi vil gjøre vårt for at dette skal gå raskest mulig. Men hvor lang tid dette vil ta er ikke mulig å fastslå nå. Det vil i stor grad avhenge av når FlyViking oppfyller vilkårene i regelverket.

Mangler to ting

– Rent teknisk mangler FlyViking to ting før de kan operere på kortbanenettet. Det ene er en «steep aproach»-godkjenning (bratt innflyging), som pilotene må bevise at de behersker før de kan få tillatelse til landing og take off på småflyplassene. Det andre FlyViking mangler er en dispensasjon for å få lande sitt Dash 8-fly på korte rullebaner, tilsvarende også det Widerøe trenger og har fått for sine operasjoner med sine Dash 8-fly i dag. FlyViking må først oppfylle visse kriterier før de kan få en slik dispensasjon.

499,- per vei

FlyViking har allerede lagt ut salg av flybilletter mellom Tromsø og Svolvær, til svært lave priser. Søk i dag viser at man i følge FlyViking skal kunne reise mellom de to byene for 499,- kroner fra 18. april. Det er tydelig at FlyViking regner med at de skal ha begge de manglende tillatelsene på plass inntil da. Alle i Lofoten heier på dem!

Forrige artikkelIngen skadd under bilbrann ved Reno Vest
Neste artikkelBåtulykken i Harstad må etterforskes av andre i politidistriktet