I følge NRK Nordland, som siterer innsatsleder Ingar Brun, er den svenske fjellklatreren funnet nede i fjellsiden. Lofotposten melder senere at den savnede er funnet omkommet og er hentet ned fra fjellet med helikopter.

– Det er ambulansehelikopteret som har lokalisert klatreren i ura i fjellet. Det er for tidlig å si noe om hvorvidt han lever eller ikke, sier Brun til NRK Nordland.

Torsdag kveld kl 21.40 fikk politiet i Nordland melding om at en person hadde falt i forbindelse med en klatretur på Vågakallen i Lofoten. Det var turkameraten som meldte fra til politiet. Sea King ble sendt ut og turkameraten som er uskadd ble raskt plukket opp. Redningshelikoptret fortsatte deretter å lete etter den savnede. Området hvor han hadde falt er bratt og utilgjengelig og ca kl 01.00 i natt ble redningsaksjonen midlertidig stoppet pga mørket, melder Politiet i Nordland i en pressemelding.

Redningsaksjonen blir gjenopptatt fredag formiddag. Det vil bli satt inn mannskaper fra Alpine redningsgruppen som skal søke til fots i terrenget. Disse vil bli fraktet inn med Sea King. Det vurderes også bruk av drone for å søke fra luften.

Været i området er klart og fint og skal ikke være til hinder for leteaksjonen. Politiet anser aksjonen som et redningsoppdrag, og har håp om å finne den saknede i livet.

De to klatrerne er menn i slutten av 20 årene, fra Sverige. Klatreturen skal ha vært organisert av dem selv.

Politiet i Nordland har via det svenske politi etablert dialog med savnedes familie i Sverige.

Forrige artikkelMye pen kjøring i Vesterålen
Neste artikkelTa godt vare på passet ditt