Rektor Pantcho Krastev ved Hadsel kulturskole vil ikke gi kulturskoletilbud ved Innlandet skole. Årsaken er dårlig økonomi.

Foreldreutvalget (FAU) ved Innlandet skole har drøftet hvilke muligheter barna ved skolen får tilbud om kulturskole. Per i dag må elevene reise over fjorden til Stokmarknes for å delta på kulturskolen.

I følge foreldrerådet har kulturskolerektoren på Stokmarknes fått et konkret tilbud fra Kordamen sin dirigent, Sigrid Randers-Pehrson, om å ta musikkskoletimer hver onsdag ettermiddag før sangøvelsene til Kordamen.

– FAU tenker dette er et godt tilbud som barna ved Innlandet skole kan nyte både stor glede og kunnskap av. Hva tenker Hadsel kommune og kulturskolerektoren om dette, spør Liss-Berith Bakkeli, som er sekretær for FAU på Innlandet skole.

Kulturskolerektor Pantcho Krastev sier i sitt svar til FAU på Innlandet skole at det er en del utgifter med reise til lærer. I tillegg må kulturskolen ha nok elever som har søkt skriftlig for å få undervisning.

– Vi må dessverre hele tiden vurdere om vi ha råd til å sende lærere til alle skolene. Det er dessverre ikke registrert noen barn som har søkt fra innlandet skole i dag. Selvfølgelig ser vi positivt på at barn fra Innlandet kan nyte både glede og kunnskap, men på nåværende tidspunkt har vi ikke økonomi til det, dessverre, sier kulturskolerektoren i sitt svar til FAU ved Innlandet skole.

Forrige artikkelHeiskontrollen ber om avstenging ved Lille-Børøya barnehage
Neste artikkelVil ha helårs lavvo ved Markedsbrygga