Nordland akademi for kunst og vitenskap inviterer barn og unge i Lofoten og Vesterålen til å bli bedre kjent med den blå skogen i havet.

Met et hav av muligheter og et hav av hemmeligheter som utgangspunkt, inviterer Akademiet barn og unge i Lofoten og Vesterålen til å bli bedre kjent med den blå skogen.

Denne gangen arrangeres TANGLAB i Svolvær i samarbeid med Newtonrommet og Aust-Lofoten VGS den 25. mars. Målgruppen er barn og unge mellom syv og tolv år.

TANGLAB

– Kanskje vil de ta med seg denne kunnskapen videre i skolegangen og komme ut som gründere, forskere og formidlere i nord? Gjennom TANGLAB håper vi at deltakerne skal få lyst til å lære mer om havet og det som lever der. Vi skal gi barna muligheten til å leke, undre seg og forske på vann generelt, og på havet i særdeleshet; alt gjennom sansene og kreativ utfoldelse, skriver Akademiet i en pressemelding.

Gummibjørn

Hva er det som befinner seg i havet? Hva er så spesielt med å leve i havet? Hvorfor er planter og dyr i havet så forskjellige fra oss som lever på land? Hva gjør salt med vannet? Hva skjer med en gummibjørn i saltvann og ferskvann? Hvordan kan rosiner danse i mineralvann? Hvorfor flyter ting bedre i havet enn i ferskvann? Hvorfor flyter ting i det hele tatt?

Forskere

Deltakerne skal få kjenne, ta, lukte og smake på tang og tare. De får anledning til å bli nærmere kjent med noen av de vanligste artene som lever i havet og fjæra. De får tegne og de får lære å lage en enkel bestemmelsesnøkkel!

På TANGLAB har barna på seg laboratoriefrakk og briller, de lærer seg å håndtere en dråpeteller, titte i mikroskop og ikke minst; de får forske i et ordentlig laboratorium! Over 50 barn deltok på vår første TANGLAB i Kulturfabrikken på Sortland 1. oktober. Akademiet håper på god deltakelse også i Svolvær.

Forrige artikkelFår ikke bygge nærmere nabo på Søndre
Neste artikkelUtenlandske skribenter skal gjøre Vesterålen kjent i verden