Høyresiden i Hadsel kommune, med Frp, Høyre og Venstre i spissen, framstår som dårligere tapere etter høstens kommunevalg.

LederFør helga bestemte er flertall av styremedlemmene i Hurtigrutens Hus å trekke seg fra sine posisjoner. Årsaken er at Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti hadde bestemt seg for å bruke sin nyervervede politiske makt i kommunen til å etablere akuttplasser for asylsøkere i den gamle hotellfløyen i Hurtigrutens Hus.

Styremedlemmene i Hurtigrutens Hus ble i sin tid utnevnt av kommunens tidligere maktbase, som besto av Frp, Høyre og Venstre. Det var disse partiene som blant annet i sin tid utnevnte sine egne partimedlemmer til styrevervene i Hurtigrutens Hus.

Når både partimedlemmer fra Frp og Høyre før helga høylydt bestemte seg for å trekke seg fra sine styreverv, hviler det en trist sorti over beslutningen. Etter at Ap, Sp og SV overtok den politiske makta i Hadsel under høstens valg, er det naturlig at det nye politiske flertallet utnevner nye styremedlemmer i kommunale foretak. Samtlige av de styremedlemmene i Hurtigrutens Hus ville mest sannsynlig allikevel ha blitt byttet ut, og det innen en ukes tid.

At styremedlemmene ikke ville sitte de siste dagen av sin vervperiode, finner vi både merkelig og til dels barnslig. Og vi er fristet til å si at det følger av politisk smålighet etter å ha mistet sin politiske makten, en makt de samme personene har benyttet til å sette kommunens økonomi over styr. Heldigvis øynet velgerne å avsløre disse partiene, som tidligere ikke har vært villige til å ta økonomiske innstramminger under en svært anstrengt økonomi, men finner at det få dager før de likevel blir skiftet ut, er på tide å protestere ved å gå av i protest mot at kommunen ønsker å bidra i et solidaritetsprosjekt der krigens ofre søker en trygg havn hos oss. Forstå det den som kan.

Forrige artikkelFerga Tysfjord på plass ved fergeleiet
Neste artikkelMelbu-Fiskebøl kansellert resten av dagen