Hoppensprett barnehage på Melbu satser på interaktiv opplæring for å bedre språkforståelse blant minoritetsspråklige barn i førskolealder.

– Dette er en stor investering for oss, og vi gleder oss stort til å ta den i bruk! Skjermen skal være sendt fra vår leverandør, skrev barnehagelederen i henvendelse til skolekontoret i Hadsel.

Den liggende storskjermen har både heis og innebygd datamaskin. Den tillater 10 punktert berøring og kan brukes sammen med all nettbasert programvare. I tillegg er skjerm med utstyr også kompatible med forhåndsinnstilte læreverktøy for barn.

Barnehagen har kjøpt både større og mer avansert skjerm enn de opprinnelig planla. Det er også investert i flere bøer og spill til språkgruppene. Det omfatter begrepsaktiviteter, læring av grunnleggende begreper, fortelleringer om begrep, begrepsforståelse, grunnlag for begynneropplæring, lytt og fortell samt hundre språkleker for små barn.

Hoppensprett har investert over 50.000 kroner i det nye datautstyret for de minste barna i barnehagen. Noe er finansiert av kommunen, mens resterende dekkes av barnehagen selv.

hoppensprett barnehage melbu interaktiv
Foto: Skjermdump fra leverandør
Forrige artikkelRedningskøyta måtte redde to fiskebåter
Neste artikkelHelse Nord anbefaler nytt hjertetilbud i Bodø