Direktør i Helse Nord, Lars Vorland, anbefaler at det opprettes et helt nytt PCI-tilbud for hjertepasienter i Bodø.

Fylkesrådsleder Tomas Norvoll er svært fornøyd med at den faglige anbefalingen fra Helse Nord går for å opprette PCI-senter i Nordland.

– Det faglige grunnlaget er nå klart, og viser at man kan opprettholde den faglige kvaliteten i Tromsø, samtidig som det bygges opp et fullverdig PCI-tilbud i Bodø, sier en fornøyd fylkesrådsleder Tomas Norvoll (Ap).

Politisk trykk

Fylkesrådet har i møter med Helse Nord gitt tydelig beskjed om at man mener Nordland bør ha det samme tilbudet som resten av landet. Nå starter jobben med å bygge opp et slikt tilbud plassert ved Nordlandssykehuset i Bodø. I første omgang et dagtilbud i oppbyggingsfasen.

Forventer vedtak neste uke

– Jeg tar for gitt at styret følger det faglige rådet fra Helse Nord-direktør Vorland, og at PCI-tilbudet vedtas på styremøtet i neste uke. At tilbudet starter som et dagtilbud, handler om at man bruker kompetansen i Tromsø til å utdanne og etablere det faglige grunnlaget i Bodø. For så på sikt kunne bli et fullverdig tilbud med etablert kompetanse ved Nordlandssykehuset.

Maner til ro

Fylkesrådsleder Norvoll mener det nå må bli ro blant de politiske kommentatorene som lager unødig strid rundt prosessen rundt PCI-etableringen i Bodø.

– Nå må vi gi Helse Nord ro til å etablere dette, og få PCI-tilbudet opp og stå i Bodø. På sikt har vi nå fått et tilbud som gir samme helsetilbud for Nordlands befolkning på dette området, som for resten av Norge, avslutter fylkesrådsleder Norvoll.

Les mer: Om PCI-behandling på Wikipeida

Forrige artikkelHoppensprett satser på interaktiv opplæring
Neste artikkelPolitiet: Skulle bruke våpen i Hadsel-skole