Rådmannen i Hadsel kommune, Ola Morten Teigen, lover elektronisk innsyn i offentlige dokumenter innen utgangen av året.

Både innbyggere i Hadsel og lokal presse har de siste årene hatt dårlige kår når det gjelder innsyn i offentlige dokumenter. Innbyggerne har ikke fått det innsynet de har etterspurt. Det har også gått lang tid fra kommunen mottar dokumenter til de faktisk blir oppført i den offentlige postjournalen. Det har dessuten ofte gått lang tid fra begjæring om innsyn sendes inn, til kommunen faktisk sender ut dokumentene via e-post.

Les mer:

Både Vågan og Sortland kommune har i dag helautomatisk elektronisk tilgang på offentlige dokumenter. Det er imidlertid håp for Hadsel også:

– Vi jobber for tiden med innføring av nytt saks- og arkivsystem som vil være på plass innen utgangen av 2016. Der vil det bli en fullverdig løsning for elektronisk innsyn i offentlige dokumenter som både pressen og innbyggere vil kunne benytte seg av. Inntil det er på plass vil vi ikke prioritere å utvide funksjonaliteten på dagens system. Det er et ressursspørsmål og en bevisst prioritering, sier rådmann Ole Morgen Teigen i en kommentar til LoVe24.no / 8445melbu.no.

Det betyr at Hadsels innbyggere og pressen må smøre seg med tålmodighet i noen måneder til, før en fullverdig løsning for elektronisk innsyn i offentlige dokumenter er på plass.

Forrige artikkelHemmelighold: – Orienterte kommunestyret i desember
Neste artikkelHadsel: – Bakteriene utgjør ingen fare for folk flest