Gruppeleder for Frp i Hadsel, Camilla Skog Rodal, er svært kritisk til det hun mener er et forslag fra Senterpartiet om å avklare vanskelige politiske saker før de kommer opp i formannskapet og kommunestyret i Hadsel.

Det går fram av et intervju som Bladet Vesterålen har gjort med gruppelederen fra Frp. Og det er i forbindelse med beskyldninger fra varaordfører Kurt Jenssen (Sp) om at Rodal bryter taushetsplikten at uttalelsen har falt.

– Når varaordfører viser til siste interpellasjon i kommunestyret, fremmet av Senterpartiet, om hvordan vi forholder oss til hverandre vil jeg bare påpeke at et av forslagene i interpellasjonen var å se på muligheten for at partiene kunne møtes i forkant av kommunestyre/formannskap – dette for å avklare vanskelige politiske saker før formannskap/kommunestyre. Denne møteåpenheten som varaordføreren også her fremstiller som praksis tilsvarer et demokrati som jeg nekter å være en del av, sier Camilla Skog Rodal til Bladet Vesterålen.

Dersom det Rodal sier til avisen stemmer, betyr det i så fall i praksis at kommunen i enkelte politiske saker ønsker å avklare vanskelige saker før de kommer opp i formannskap eller kommunestyre. Dette er i så fall klare overtramp i forhold til hvordan lokaldemokratiet skal fungere.

Til Bladet Vesterålen sier varaordfører i Hadsel, Kurt Jenssen (Sp), at Camilla skog Rodal som gruppeleder for Frp skal ha brutt taushetsplikten knyttet til en orientering som ble gitt i et lukket kommunalt møte.

Camilla Skog Rodal (Frp) har i en e-post til Bladet Vesterålen beklaget dersom hun har brutt taushetsplikten.

 

KILDEBladet Vesterålen
Forrige artikkelVarsler fem dager med 18 grader fra onsdag
Neste artikkelVæpnet aksjon på Sortland