Olje- og energidepartementet får enda større vesterålsdominans når Kjell-Børge Freiberg er utnevnt til statssekretær for statsråd Tord Lien.

Freiberg fra Innlandet i Hadsel kommune og Tord Lien fra Øksnes, begge Vesterålen-kommuner, betyr at to lokale politikere fra vårt geografiske område får mye makt på sine felter i dagens regjering.

Det var i Kongen i statsråd i dag at Kjell-Børge Freiberg (44), Hadsel, ble utnemnt til statssekretær for statsråd Tord Lien i Olje- og energidepartementet. Samtidig har Kåre Fostervold fått avskjed i nåde fra det samme embetet.

Kjell-Børge Freiberg gikk torsdag av som ordfører i Hadsel kommune, hvor han har regjert i til sammen åtte år. Hans største oppgave som ordfører har den senere tiden blant annet vært statsministerbesøket til Erna Solberg i sommer (bildet), som holdt tale til melbuværingene på Melbu Brygge, der hun blant annet lovet en utredning av tunell under Hadselfjorden.

Både statsråd Tord Lien og statssekretær Kjell-Børge Freiberg har begge tidligere gitt klare inntrykk av at de er sterke tilhengere av utbygging av olje- og gassfelt utenfor Lofoten og Vesterålen. Det bør motstanderne av en slik utbygging merke seg, ettersom regjeringens selvpålagte utbyggingsstopp utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja mer eller mindre opphører om to år.

Kjell-Børge Freiberg

 

Forrige artikkelSetter Rødskolen på verneliste
Neste artikkelRått parti i formannskapet