Kjell-Børge Freiberg (H), Renathe Eriksen (V), og Ørjan Robertsen (MoS/bildet) har presentert en felles politisk plattform som vil danne flertallet for styringen av Hadsel kommune i de kommende fire årene.

Tirsdag avduket de tre politikerne en omfattende politisk plattform som vil guide Hadsel kommune i perioden 2023 til 2027. Plankartet inkluderer en rekke nøkkelområder som vil påvirke kommunens utvikling og velstand.

Blant høydepunktene i denne politiske plattformen er målet om å begrense investeringer for å redusere gjeldsbyrden, gi fem års fritak for eiendomsskatt på nye boliger, fremme boligbygging i samarbeid med private aktører, opprettholde skolestrukturen, utsette byggingen av et nytt sykehjem i ett år for grundigere vurdering, et nytt legekontor på Melbu og en turnhall på Melbu.

De tre partiene har også uttrykt vilje til å samarbeide bredt og inkludere opposisjonen i viktige saker for å sikre gode debatter og inkludere verdifulle forslag.

Plattformen markerer en tydelig endring i politisk kurs for Hadsel kommune, og beviser at politisk samarbeid på tvers av tradisjonelle linjer kan oppnås for å fremme det beste for fellesskapet.

Vi vil følge utviklingen i Hadsel kommune nøye og rapportere om gjennomføringen av disse ambisiøse målene i årene som kommer.

Noen av velgerne til MoS og Ørjan Robertsen har nok stusset over at partiet, som hadder flest stemmer, ikke får verken ordførerposisjonen eller jobben som varaordfører. Ørjan Robertsen og hans lokale parti får imidlertid to plasser i formannskapet, og er fornøyd med det.

Forrige artikkelToppmoderne redningsskøyte stasjoneres i Nordland
Neste artikkelManuell dirigering mellom Ytstevika og Palmåsen