Filmskaperen Knut Erik Jensen skal inspirere medlemmene av den nye tenketaken for Nord-Norge som Nordland Akademi har etablert. 

Daglig leder Maria Johansen Nordland Akademi for Kunst og Vitenskap på Melbu kan fortelle at det i forbindelse med det første møtet i Tenketanken for Nord-Norge – Kultur som drivkraft og motkraft og utstillingen Brent Land, vil filmskaper Knut Erik Jensen presentere og vise piloten til sin kommende spillefilm «Lengsel etter Nåtid». Det vil skje i Sortland Museum førstkommende mandag.

Utstillingen i Sortland Museum viser tvangsevakuering og nedbrenning av Finnmark og Nord-Troms og skjebnen til noen av de evakuerte som kom til Vesterålen. Knut Erik Jensen var selv som barn evakuert til Harstad. Hans filmprosjekt viser en personlig og kunstnerisk bearbeidelse av opplevelsene hans både fra evakueringa og gjenreisinga av Finnmark.  Filmen tar opp temaer som: Forelskelse, Kjærlighet, Fortvilelse, Svik, Tragedie, Den totale krig, Den brente jords taktikk, Evakuering av flere generasjoner, Mennesker i landflyktighet, Hjemkomst, Gjenreisning, Håp og Felles fremtid og lengsel etter en trygg nåtid.

Selv sier Jensen at «filmen har et budskap til mennesket om at uansett hvor vanskelig og fortvilet en situasjon etter en katastrofe kan være, så er det mulig å finne en mening og et håp i hverdagen. Og at det som ligger nede kan bygges opp igjen med en felles innsats som overvinner de negative kreftene som vil resignasjon, konflikt og krig».

Forrige artikkelVarsler full storm og vanskelige kjøreforhold
Neste artikkelMelbu skole jakter på tidstyvene sine