Dersom du er mellom 11 og 14 år kan du bli med når Filmfokus Vesterålen arrangerer filmkurs.

Arrangementet går over to dager kommende helg på Kulturfabrikken på Sortland. Filmene lages med help av Ipad.

Interesse for filmfaget

De siste fem årene har mange av filmkursene våre brukt Ipad som verktøy. Målet er å senke terskelen for at barn og unge skal bli interessert i filmfaget. Som arrangør av Laterna Magica ser vi på filmkursene som viktig for å sikre rekruttering til filmfestivalen. Laterna Magica markerer 25 år i november, så det er spesielt viktig for oss at mange barn og unge leverer film til årets jubileum, heter det i en pressemelding fra Vesterålen Regionråd.

Litt erfaringer

Mange har gått på nybegynnerkurs hos oss tidligere. Blant annet hadde vi 50 deltakere på våre fem nybegynnerkurs i 2016. Derfor tilbyr vi nå et kurs for de som har litt erfaringer med bruk av Ipad og Imovie. I løpet av de to kursdagene skal vi som alltid jobbe med filmproduksjon fra idé til ferdig film. Dette kurset vil i tillegg legge vekt på det å skrive manus og tegne storyboard.

Instruktør

Instruktør er Karoline Ellingsen fra Myre i Vesterålen. Hun er for tiden student ved Nord Universitet. Hun har gått medie- og kommunikasjonslinja ved Hadsel videregående skole, og har erfaring som instruktør gjennom Filmambulansen og Filmfokus Vesterålen.

Forrige artikkelBrukte luftgevær mot inngangspartiet til legesenter
Neste artikkelØker kvota for fangst av vågehval i 2017