Melbu og omegne lokalutvalg ved styreleder Grethe Celius melder seg nå på protestbølgen mot konsernsjef Thomas Farstad i Norway Seafoods, og arrangerer i den sammenheng fakkeltog og folkemøte på Melbu søndag 23. februar.

Det var VOL som først omtalte den nye utviklingen på Melbu. Nå forventer lokallagsleder Grethe Celius at det blir massiv oppslutning. Arrangementet starter med fakkeltog fra torget og sveiper innom fileten i havna. Deretter ender man opp i et folkemøte i samfunnshuset.

– Vi er i full gang med planleggingen av aksjonen og alle brikkene er ikke på plass enda, men vi vet allerede at tidligere direktør ved Melbu Fiskeindustri, Pål Krüger og tidligere redaktør Karl Glad Nordahl i Bladet Vesterålen kommer.

I tillegg er det ventet at styremedlem John Helmersen i LO Vesterålen og Hadsel-ordfører Kjell-Børge Freiberg vil delta på møtet i samfunnshuset.

– Dette er en svært viktig sak for kystbefolkningen, og ikke minst for lokalsamfunnet. En utflagging av 115 arbeidsplasser på Melbu vil gå ut over mange flere enn de som mister jobben på fileten. Hvis verst tenkelige scenario slår til vil det få store konsekvenser for så vel Melbu som Hadsel kommune. Hadsel-politikerne må derfor ha gyldig fravær for å utebli fra aksjonen. Jeg forventer å se dem alle sammen på Melbu denne søndagen. I tillegg oppfordrer jeg politikere fra så vel regionråd som andre kommuner til å ta turen til Melbu for å delta under markeringen, sier Grethe Celius til Vesterålen Online, som siterer fra morgendagens utgave av Vesteraalens Avis.

 

Forrige artikkelNæringsråden truer økonomien i Røkke-konsernet
Neste artikkelSlik blir gangveien mot Melbu vest