Innsiget av skrei lar vente på seg, men til uka skal filetarbeiderne på Melbu være i gang igjen. I fjord hadde de over 90 dager med permitteringer.

Det er fabrikksjef Martin Rasmussen som til Bladet Vesterålen opplyser at Norway Seafoods på Melbu til uka skal være i gang igjen etter stopp i produksjonen før jul.

I og med at skreien lar vente på seg blir det noe trålfisk og kystfanget råstoff som filetarbeiderne skal produsere. Samtidig har ferdigproduksjonen gått som normalt også denne uka, sier Rasmussen til Bladet Vesterålen.

Levendelagring
Fabrikksjefen ser lyst på at fiskeriminister Elisabeth Aspaker (H) har endret forskriften som regulerer levendelagring av torsk. Rasmussen mener det er positivt for Melbu-anlegget at forskriften tilpasses fangstbasert akvakultur. Det kan gi mulighet for økonomisk rasjonell drift.

Forrige artikkelBli med på kosmisk reise gjennom solsystemet og universet!
Neste artikkelMelbu får røykeri og restaurant på Neptun