Alle skoleelever på Melbu blir av kommunen oppfordret om å bruke alternativ vei til skolen. Det skal bidra til sikrere skolevei. Se kartet i saken.

Det er i forbindelse med byggingen av den nye Melbu skole at kommunen nå ber skoleelevene om å bruke alternativ vei til barne- og ungdomsskolen og videregående skole.

(saken fortsetter under bildet)

2014-09-05-melbu-skole-veikart-IMG_9936-660-440
Skoleelever bør holde seg unna den tungt trafikkerte Idrettsveien, markert med rødt i kartet. Bruk heller Maren Frederiksens alle, skolegata og veiene øst for nyskolen, oppfordrer kommunen.

Fagleder Ove J. Pedersen
ved teknisk drift i Hadsel kommune opplyser at det vil komme oppet nytt informasjonsskilt som forteller hvilken vei elevene skal bruke til skolene. Både foreldre og elever ved skolene er nå informert om dette.

I følge fagsjefen vil det snart komme opp et skilt med følgende tekst.

«Her bygges nye Melbu skole.
Veg stengt grunnet anleggstrafikk.
Vennligst bruk Maren Frederiksens Alle og Skolegata»

– Bakgrunnen er ønske om at elevene ved Melbu skole i minst mulig grad skal benytte denne vegen som skoleveg. Dette fordi det er stor trafikk av lastebiler som krysser Idrettsveien i forbindelse med grunnarbeidene ved nye Melbu skole. Elever og foreldre ved Melbu skole er orientert om tiltaket, sier Ove J. Pedersen til 8445melbu.no.

Mange gående på Melbu har undret seg over hvorfor gang- og sykkelstien i Idrettsveien plutselig ble stengt uten ytterligere informasjon i gata. Dette medførte at folk ble presset ut i den biltrafikkerte Idrettsveien, hvor det i flere uker har vært stor trafikk med lastebiler til og fra byggetomta ved nye Melbu skole.

Forrige artikkelMelbu-mann ble utsatt for svindelforsøk
Neste artikkelDeler av skoletomta fylt igjen