Vi ønsker velkommen til den 26. Laterna Magica filmfestival, og feiringen av at det er 25 år siden Laterna Magica ble arrangert første gang. Vi er glade for at barne- og ungdomsfilmfestivalen Laterna Magica fortsatt inspirerer mange til å levere film til filmkonkurranse. Unge filmskapere fra fire av kommunene i Vesterålen har levert 39 filmer til årets konkurranse.

Åpning av Laterna Magica skjer i forbindelse med Filmfesten på åpningsdagen 13. november. Vi er svært glade for at hun som regnes som Laterna Magicas mor, Hilde J. Hansen, har sagt ja til å åpne årets festival, skriver Vesterålen Regionråd i en pressemelding.

For de unge filmskaperne i Vesterålen, er det Filmfesten i Kulturfabrikken som er høydepunktet under festivalen. Her deler vi ut fem priser, og vinnerfilmene og klipp fra alle innsendte filmer vises. Det hele vil bli satt sammen i et sceneshow med elever fra musikklinja og kulturskolen, regissert av sceneinstruktøren i Vesterålen, Tom-Stian Lenningsvik. Vi håper mange vil være med å hylle Vesterålens unge filmskapere og 25 år med Laterna Magica.

I år er Glamour tema for Laterna Magica, og temaet er valgt fordi vi markere 25 år. Litt glamour blir det i forbindelse med Filmfesten, med rød løper og fotografering av publikum før vi går inn i Møysalen. Vi håper unge filmskapere og publikum til Filmfesten vil la seg inspirere av årets tema.

Festivalen synes det er viktig å holde kontakt med filmskapere fra Vesterålen som har flyttet fra regionen. I år er vi så heldige å få Edvard Karijord hjem for å fortelle om arbeide med den prisvinnende dokumentarfilmen «I DET FRI». Filmen er Edvards avgangsfilm fra filmskolen Westerdals i Oslo, laget sammen med medstudent Bendik Mondal. Den har deltatt på et titalls festivaler rund i verden, og har vunnet priser både i Norge og USA.

Forrige artikkelVenstre er med på å undergrave vårt demokrati!
Neste artikkelPolitiet nappet to førerkort i ettermiddag