Nordland fylkeskommune vil i et administrativt møte onsdag denne uka vurdere framdriften for mobilapp for reisende med buss og båter i Lofoten og Vesterålen.

– Mandag ble mobil billett innført i Bodø. Vi skal nå skaffe oss erfaringer, men vi planlegger allerede utrulling i Narvik og på Mo. Jeg ønsker at mobilapp skal kunne brukes på alle busser, båt og ferje. Framdriften for blant annet Lofoten og Vesterålen skal diskuteres  i et administrativt møte allerede onsdag denne uken, men akkurat tidspunkt må vi komme tilbake til, sier fylkesråd for samferdsel Willfred Nordlund fra Senterpartiet til LoVe24.no.

– Foreløpig har vi verdikortet som gir samme rabatter som mobilbilletten også på busser og båter i Lofoten og Vesterålen. Her har vi oppdatert nettsiden hvor man kan fylle på verdikortet om man ikke gjør det på bussen.

Mobilappen «Billett Nordland» skal gjøre påstigningen enklere, turen billigere og billetten alltid tilgjengelig. Bussbillett kjøpt med mobilapp blir billigere enn en enkeltbillett og får samme rabatt som reisepenger (verdikort). Det er også mulig å kjøpe periodebillett med mobilappen.

Billetten har fått navnet «Billett Nordland», men vil i første omgang kun være tilgjengelig i Bodø.

Fra kontant til app
– Bodø by vokser og betaling av mobil er neste steg i utviklingen av samferdsel. Jeg jobber for at de som tar buss etter hvert skal slippe å vise billett og gå rett på bussen, forteller fylkesråden.

Foreløpig kommer det fortsatt til å være mulig å bruke kontanter og bankkort, men om 14 dager vil dette bli dyrere i Bodø. Påslaget på billetten kommer den 10. oktober.

Populært med app
– Billettkjøp med app er populært i de byene dette er innført. Vi har tro på at de fleste som tar buss vil gå over fra kontant betaling og reisekort til mobilapp. I Trondheim bruker 2/3 av busskundene app for å kjøpe billett, sier fylkesråd for samferdsel Willfred Nordlund i en pressemelding.

– Jeg tror de som tar bussen i Bodø er klar for dette. Det at vi nå tilbyr kundene våre et raskt og enkelt billettkjøp kan også resultere i flere som bruker bussen, avslutter fylkesråden.

Forrige artikkelFraværsgrensen er ugjennomtenkt og distriktsfiendtlig
Neste artikkelAnsatte i Havfisk selger aksjene sine