Kystverkets avdeling i Kabelvåg har ignorert en rekke advarsler knyttet til tidligere stormskader og manglende vedlikehold på Melbu-moloen. Det er trolig noe av årsaken til at uværet «Kyrre» gjorde så stor skade på moloen denne gangen.

Både i direkte henvendelser til Kystverket i Kabelvåg og omtale i media over flere år, er vi gjort kjent med at Kystverket har blitt gjort oppmerksom på at tidligere uvær har gjort mindre skader på vestmoloen på Melbu over flere år.

I løpet av de siste årene har deler av det asfalterte veidekket på vestmoloen brukket av bit for bit, uten at det har blitt gjort noen som helst reparasjoner. Da uværet «Kyrre» slo inn mot moloen på Melbu natt til fredag, fikk den grove sjøen ekstra godt tak på sidene av veidekket. Dette bidro til at hele molodekket ble skylt ut av sjøen over en større lengde av veien. Sjøen fikk dermed mulighet til å skylle ut både stein og grus.

Det er grunn til å to at moloen på Melbu ville hatt større motstandsmulighet mot uværet dersom hull og groper på siden av veidekket hadde blitt systematisk reparert og vedlikeholdt i forbindelse med tidligere års uvær.

Les også:

Foto: Ove Pedersen, Hadsel kommune

Forrige artikkelHadsel lensmannskontor tappet for ressurser
Neste artikkelOdd Oshaug fra Melbu vant 10.000 kroner for lengste fisk