Hva er det som skjer i Hadselfjorden akkurat nå? En leser melder om et utenlandsk skip som kjører i systematisk sikksakk-mønster rett vest for Melbu.

Dette sikksakk-mønsteret vises for skipet som nå ligger i Hadselfjorden og gjør undersøkelser. Skjermdump: marinetraffic.com

I følge seniorrådgiver Thomas M. Jensen ved Kystverket i Nordland er det tidligere meldt inn at det skal gjøres undersøkelser i havet vest for Melbu på vegne av Nordlaks på Børøya i Hadsel.

– Vi har ingen overvåking av det aktuelle området og vet ikke om det er dette arbeidet som har kommet igang, men vi kan bekrefte at slikt arbeid er meldt inn til oss i dette området.

Etter det LoVe24.no har grunn til å tro, blir undersøkelsene gjort i forbindelse med den planlagte havfarmen som Nordlaks i Hadsel planlegger i området, men dette er ikke bekreftede opplysninger.

Det er det Bahamas-registrerte offshorefartøyet Fugro Galaxy som driver med undersøkelsene i Hadselfjorden fredag ettermiddag. Og der har de vært en stund ut fra den systematiske ruta skipet har kjørt i løpet av dagen.

Fugro Galaxy er et moderne offshorefartøy som er bygd i 2011. Det er 65,56 meter langt og 14,27 meter bredt i følge opplysninger fra marinetraffic.com. I følge vesselfinder.com er Fugro Galaxy et forskningsfartøy.

kystvakta:

Forrige artikkelHan blir bergteknisk ansvarlig for steinbruddet i Brattåsen
Neste artikkelKunnskapsminister Sanner besøker Andøya mandag