Melbus trommedamer slår på stortromma denne helga når de får besøk av fem trommedamekorps fra Tromsø, Narvik, Svolvær, Korgen og Fauske.

  • Se hele programmet for trommedamestevnet på Melbu under menyen «Kalender»

Trommedamesjef Hege Viken sier til 8445melbu.no at stevnet går fra fredag 13. til og med søndag 15. juni.

­ – Vi håper det blir livlig i gatene. På lørdag blir det defilering i gatene rundt om på Melbu. Korpsene ender til slutt opp på torget for åpning av stevnet, sier hun.

Konkurranse
Det blir parade inn fra hjørnekiosken til Melbu torg. Der skal et og et korps møtes til første dyst i konkurransen korpsene imellom.

– Da viser i fram våre rette rekker og triks som vi har øvd inn i løpet av våren. Etter åpningen ved vår alles kjære Lillian Carstensen, vil konferansier Mads Uppman presentere korpsene.

Melbu trommedamer har laget et fellesnummer som i fjor høst ble sendt som filmsnutt til korpsene som deltar. Nå håper de at fellesnummeret sitter i alle korpsene når det er tid for dette.

Gjaller i fjellene
– Jeg tror nok at trommelyden kommer til å gjalle i Melbu-fjellene. Melbu drillkorps vil også opptre på torget når vi tar pause i spillingen, sier Hege Viken.

Det blir åpen kafé i samfunnshuset og på ettermiddagen er det klart for siste del av korpsenes konkurranse; shownummer med kreativ vri.

Til båthavna
– Det blir fritt opp til hvert korps hvor kreativ de vil være. På søndag skal korpsene igjen ut og gå om formiddagen. Alle korpsene går fra samfunnshuset og ned i vår flotte båthavn. Her har båtforeningen lovet oss salg av kaffe, vafler og kanskje en god fiskesuppe. Blandakoret skal dessuten synge litt for oss når vi har ankommet. Planen er å spille fellesnummer når ferga Sigrid legger fra kai klokka 12:30.

Etterpå blir det avslutning, og da er det ordfører Kjell-Børge Freiberg som skal «tromme av» stevnet.

– Det vi nå håper mest er at folk kommer ut og skaper en god ramme rundt et flott stevne.

Forrige artikkelSe den nye «dyreparken» på Melbu
Neste artikkelSe hva trommedamene har gjort i helga