Tidligere trålerdirektør Jan Steffensen på Melbu slår fast at trålerpliktene aldri var noe problem de årene han ledet trålerrederiet Havfisk.

Han mener tvertimot at pliktene har bygd opp et rikt industrimiljø, skriver Bladet Vesterålen i sin papirutgave. Og det er kombinasjonen og båndene mellom sjø og land som gjorde det mulig. Han kan derfor ikke forstå at trålerpliktene skal være et så stort problem som det trålerrederiet Havfisk hevder, det pliktkommisjonen kom fram til og forslaget fra fiskeriminister Per Sandberg som skal behandles i Stortinget.

Jan Steffensen var trålerdirektør i selskapet som Kjell Inge Røkke i sin tid kjøpte fra Melbu-samfunnet, og som nå eies av fiskerikonsernet Lerøy! På den tiden administrerte han et pliktsystem som var strengere enn dagens.

– Det var veldig lite administrasjon knyttet til pliktene, og vi hadde ikke noe problem med det. Vi hadde gode arbeidsplasser på havet, investerte i nye trålere, sier Jan Steffensen til Bladet Vesterålen.

Han mener det er ny optimisme på Melbu etter at Lerøy overtok Norway Seafoods, som har filétfabrikk på Melbu, og at det er viktig å se sammenhengen mellom trålerfangster og landanlegget på Melbu.

Jan Steffensen er i følge artikkelen i Bladet Vesterålen ikke fremmed for korrigeringer i pliktsystemet, men mener det er feil vei å gå når fiskeriminister Per Sandberg (Frp) mener at Lerøy-konsernet må gi fra seg 20 prosent av kvotene til kystfiskerne. En slik løsning vil gjøre det vanskeligere utviklingsarbeidet, mener han.

 

 

Forrige artikkelRøde Kors henter ut skadd gutt
Neste artikkelTrålerrederiet bør flyttes til Nord-Norge