Den tidligere redaktøren i Vesterålen Online og SortlandsAvisa, Gard Lehne Borch Michalsen, ble som ansvarlig redaktør i Medier24 tirsdag dømt i Pressens Faglige Utvalg.

I følge nettstedet journalisten.no brøt Medier24, hvor Gard Michalsen er ansvarlig redaktør, god presseskikk i den såkalte @fruhjort-saken. Pressens Faglige Utvalg (PFU) mener at medienettstedet gikk for langt i tittel og ingress da de hevdet at Mina Ghabel Lunde rakket ned på kilder, sjefer og kollegaer i Dagens Næringsliv. Som ansvarlig redaktør i Medier24 er Gard Lehne Borch Michalsen ansvarlig for alt innhold på nettstedet.

Journalisten.no skriver videre at sekretariatet til det faglige utvalget for pressen hadde innstilt på den mildere formen som domfellelse; «opptrådt kritikkverdig». Med dette som utgangspunkt diskuterte utvalget seg likevel fram til en ren fellelse av medienettstedet.

Medier24 ble felt etter Vær Varsom-plakatens punkt 3.2 om kontroll av opplysninger. Medier24 skrev følgende tittel om saken:

«Bak en anonym Twitter-konto har DNs mediejournalist rakket ned på kilder, sjefer og kollegaer»

og denne ingressen

«Anonym profil med kritikk mot både DNs intervjuobjekter, konkurrenter og andre debattanter. Bak @fruhjorth står Etterbørs-journalist Mina Ghabel Lunde».

Det er disse setningene som den tidligere redaktøren i Vesterålen Online får svi for.

Nettstedet journalisten.no refererer følgende fra PFU-leder Alexander Øystå, som til daglig er redaktør i Vi Menn:

– Det mest interessante her er punkt 3.2 og om hun var alene eller om det kan ha vært flere som har hatt tilgang til Twitter-kontoen. Flere av de innklagede mediene er kritisk til hennes historie og mener hun ikke er troverdig. Men for PFU er det en farlig vei å gå syns jeg. Har PFU kompetanse til å si at hun lyver når hun sier at flere hadde tilgang til kontoen? Det er sentralt for hva som kom frem i den første saken fra Medier24. En del av ordlyden i tittelen i hvert fall til å begynne med slo klart fast at hun enten direkte var ansvarlig eller at hun stod bak denne kontoen, sa Øystå i følge journalisten.no.

Medier24 har nå på eget nettsted beklaget at de gikk for langt i sin presentasjon av @fruhjort-saken.

Lokalt i Lofoten og Vesterålen er Gard Lehne Borch Michalsen er også kjent som mannen som i august 2015 via Facebook veddet på at han skal svømme fra Melbu til Fiskebøl om det blir tunell under Hadselfjorden.

 

Forrige artikkelAnsattvalgt i Havfisk casher inn 620.000 på aksjesalg
Neste artikkelHoppensprett barnehage popper opp på Melbu