– Etter en rekke år med kritikk av hvor mye et fylkesråd koster, vil nå Høyre, FrP, Senterpartiet og Venstre bruke mer penger enn noen gang før på et enda større fylkesråd.


Dette er rett og slett rystende, mener gruppeleder for Arbeiderpartiet i fylkestinget i Nordland, Elin Dahlseng Eide. Hun er nå gruppeleder i Arbeiderpartiet og har kommet i opposisjon.

Mandag ble et nytt fylkesråd konstituert, bestående av Høyre, Fremskrittspartiet, Senterpartiet og Venstre, under samlingen på Sortland. Fylkesrådet består av sju medlemmer, ett mer enn det foregående rådet, viser Eide til i en pressemelding.

Reagerer kraftig

Hun reagerer kraftig på at dette kommer etter at fylkeskommunen nettopp har vært gjennom en omfattende omstilling, med store kutt i administrasjonen. Omstillingen kom etter anbefalinger i en eksternt utarbeidet rapport fra Agenda Kaupang, og er enda ikke ferdig. Det skal kuttes enda mer i administrasjonen i fylkeskommunen, opplyser hun, og samtidig går pengebruken på fylkesrådet opp.

– Etter en årrekke med kritikk av pengebruken på parlamentarismen, spesielt fra FrP og Høyre, er det svært overraskende at nettopp disse partiene skulle utvide budsjettet ytterligere, sier Eide.

Mener det er dobbeltmoral

– Jeg mener dette er dobbeltmoral. Etter mye kritikk og debattinnlegg i det vide og det brede om dette temaet i fylkestinget, så går det ikke an å beskrive det på noen annen måte, sier Eide.

Det nye fylkesrådet har som mål i sin politiske plattform å avskaffe parlamentarismen på sikt.

– Det vil ta tid, det har de fire partiene allerede sagt. At de nå kjører opp pengebruken i mellomtiden, for at enda flere skal få en plass i fylkesrådet, er intet mindre enn rystende, mener Eide. Hun ville heller bruke pengene på områder som utdanning, samferdsel, fylkesveg og tannhelse.

Har du nyheter, innlegg, kronikker eller pressemeldinger, kan du sende dem til post@LoVe24.no

Forrige artikkelDisse vil stoppe planlagt vindkraft i Nordland
Neste artikkelMånedens fugl: Bli bedre kjent de reiseglade sidensvansene